fredag den 21. juli 2017

Berdych uspel v Halle, Koukalová sa strýkovia sú ďalej v Birminghame

Tretí nasadený Berdych v prvom vzájomnom zápase s Coric úplne dominoval pri svojom podaní. Za celý zápas nečelil ani jednému brejkbal a v druhom sete dokonca pri svojom servise nepovolil 41. hráči svetového rebríčka žiadny fiftín.

S Karlovice má Berdych, ktorý pred ôsmimi rokmi turnaj v Halle vyhral, ​​mierne nepriaznivú bilanciu 3: 4. Naposledy spolu hrali vlani v októbri v Šanghaji, kde český tenista 211 centimetrov vysokého Chorváta zdolal v dvoch setoch.

Koukalová a Strýcová idú ďalej

Tridsaťtriročná Koukalová, ktorá bola v Birminghame vlani vo štvrťfinále, síce začala zápas stratou podania, potom už ale pri svojom servise nezaváhala. Prvý set z ískala 92.hráčka svetového rebríčka za pol hodiny a v druhej sade nadelila súperke "kanárika" za 25 minút.

S Halepovou sa Koukalová stretne tretíkrát v kariére, zatiaľ majú vzájomnú bilanciu vyrovnanú. Posledný duel v roku 2012 vyhrala aktuálne svetová trojka.

Nasadená desiatka Strýcová v stretnutí s Hradecka stratila v každom sete len raz podanie a za necelú hodinu a pol sa radovala z postupu. V piatom vzájomnom zápase si pripísala štvrtú výhru. Jej ďalšie súperkou bude Francúzka Kristina Mladenovicová, ktorá vyradila turnajovú päťku Eugenie Bouchardová z Kanady.

Z hry vonku už je minuloročná finálová premožiteľka Strýkovia Srbka Ana Ivanovičová. Druhá nasadená hráčka podľahla v troch setoch Portugalcov Michelle Larcherová de Britová, 135.hráčke svetového rebríčka, ktorá do hlavnej súťaže prešla z kvalifikácie.

Už v utorok postúpila do osemfinále Kateřina Siniakov� �. Do turnaja vstúpila aj Karolína Plíšková, ktorá mala ako nasadená šestka v úvodnom kole voľný žreb. Jej zápas s britskou držiteľkou divokej karty Johannou Kontaovou bol už po niekoľkýkrát prerušený kvôli dažďu. Momentálne je stav 3: 6, 6: 3 a 4: 3 z pohľadu slovenskej tenistky.

Víťazka tohto zápasu bude hrať v osemfinále s Kazaškou Zarina Dijasovou, ktorá postúpila bez boja, pretože bývalá svetová jednotka Viktoria Azarenková z Bieloruska odstúpila z turnaja pre zranenie nohy.

O nový rekord WTA Tour sa postarala Nemka Sabine Lisická, ktorá si pomohla k výhre nad Švajčiarkou Belinda Bencicovou 27 esami.Prekonala tak 25 es Američanky Alexandry Stevensonová z kvalifikácie v Québecu. V hlavnej súťaži doteraz zahrala najviac es v jednom zápase Serena Williamsová (24) vo Wimbledone.

Wawrinka prehral v Queen 's Clubu v 2. kole

Švajčiarsky tenista Stanislas Wawrinka prehral svoj druhý zápas po triumfe na Roland Garros. Na tráve v londýnskom Queen 's Clubu podľahol v súboji o postup do štvrťfinále Kevinovi Andersonovi dvakrát 6: 7.S vytáhlým Juhoafričanom prehral Wawrinka štvrté stretnutie za sebou, celkovú bilanciu s Andersonom má 3: 4.

Zápas v príprave na Wimbledon rozhodol napínavý tajbrejk druhej sady, v ktorom švajčiarsky tenista odvrátil päť mečbalov a následne mal dvakrát setbal. Šancu vyrovnať zápas ale premárnil a šiesty mečbal už Anderson premenil dvaadvacátým esom.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar